po žiupsnelį cukraus, maltų laurų lapelių, kvapniųjų bei juodųjų pipirų.
Recepto paruošimas
1. Kiaulės galvą nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite apie 1 val. Į tą patį puodą sudėkite liežuvį, kiaulieną, morką bei petražolės šaknį, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite, kol visa mėsa suminkštės.
2. Mėsą smulkiai supjaustykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais bei laurų lapeliais ir sumaišykite su svieste pakepintais svogūnais. Mišinį sukrėskite į drobinį maišelį, viską paslėpkite tarp dviejų medinių lentelių ir pastatykite šaltoje vietoje. Patiekite su kaimiška juoda duona, raugintais agurkais ir krienais.
3. Kad būtų kuo valgius užsigerti, išvirkite kompoto iš džiovintų vaisių bei uogų: obuolių, kriaušių, slyvų ir vyšnių. Beje, slėgtainį suvalkiečiai kartais vadina savaip – „salcesonu“.
4. Patarimas: prieš malant laurų lapelius juos padžiovinkite, kad būtų kvapnesni. Galima džiovinti ant puodo dangčio.