Avinžirniai tai ankštiniai augalai, kurie yra auginami Indijoje, Turkijoje, Pakistane. Avinžirniai gali turėti ir kitų pavadinimų: nutas, avių žirniai.
Šiame straipsnyje Jums papasakosiu:
- Kaip reikia virti avinžirnius?
- Kiek laiko virti avinžirnius?
- Kaip pasigaminti avinžirnių košę su raudonėliais ir česnaku
Ar žinojote? Avinžirniai yra itin naudingi žmogaus organizmui, nes juose randamas didžiulis kiekis augalinių baltymų ir teigiamai veikia raumenų formavimąsi, odos bei kaulų būklę.
Avinžirniai padės Jums sulėtinti angliavandenių absorbciją, pagerins trumpalaikę atmintį ir padės sumažinti cholesterolio kiekį. Virtuvės šeimininkės vis dažniau stengiasi naudoti avinžirnius įvairiems patiekalams pagaminti. Bet verdant avinžirnius, reikia nepamiršti kelių paslapčių, apie kurias dabar ir papasakosiu.
Raimonda
Atsakyti