Nuo to laiko, kai pamėgau kokosų pieną, jis tapo vis dažnesnis svečias mano virtuvėje. Šį augalinį pieną dažnai naudoju receptuose vietoj įprasto pieno ar grietinėlės
trintoms sriuboms, troškiniams ir ne tik egzotiškiems patiekalams. Jo pilu ir virdama košes, trindama kokteilius ar gardindama desertus. Kai pastebėjau, jog kokosų pienui parduotuvėje išleidžiu gan daug pinigų, išbandžiau jį pasigaminti pati namuose iš paprasčiausių kokosų drožlių. Džiugiai galiu pasakyti, kad kokosų pienas buvo tikrai ne prastesnis už pirktinį ir netgi geresnis, nes šviežias ir tirštas. Dažniausiai jo pasigaminu pusę litro ir laikau šaldytuve iki penkių dienų, kol sunaudoju. Pagaminus kokosų pieną atlieka riešutų tirščių, kurie išdžiovinti virsta puikiais kokosų miltais. Šiuos miltus beriu į kepinius, kai noriu sumažinti kvietinių rafinuotų miltų kiekį. Man labai patinka, kad kokosų piene visiškai nėra cholesterolio, jis yra mangano, magnio, fosforo ir geležies šaltinis. Kaip ir kokosų aliejus, kokosų pienas turi uždegimo slopinamųjų ir antivirusinių savybių, tad tikrai rekomenduoju ir jums su šiuo produktu susidraugauti. Nepasigailėsite. Išmėginkit.
Pastebėjimas.
Jei laikant kokosų pieną šaldytuve susidarys viršutinis sluoksnis sustingusio kokoso, tai riebesnė kokosų pieno dalis. Pastatykite pieną kambario temperatūroje, šis sluoksnis ištirps, išmaišysite ir vėl bus vientisas pienas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje nesaldintų kokosų drožlių galite naudoti:
Reklama
- Šviežio kokoso minkštimą (2 vidutinio dydžio kokosų);
- Organiškas, be priedų kokosų drožles;
- Kokosų miltelius (tokiu atveju naudokite mažiau vandens);
Vietoje paprasto vandens galite naudoti:
- Filtruotą vandenį;
- Distiliuotą vandenį;
- Mineralinį vandenį be angliarūgštės;
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Labai svarbu kokosų drožles mirkyti pakankamai ilgai – ne mažiau kaip 3-4 valandas, o geriausia palikti per naktį. Kuo ilgiau mirkysis drožlės, tuo kremiškas ir tirštas bus jūsų kokosų pienas.
- Trindami kokosų pieną, stenkitės tai daryti aukštomis kokteilinės apsukomis bent 2-3 minutes, kad išgautumėte maksimalų kiekį riebios, kremiškos masės iš kokosų drožlių.
- Filtruojant kokosų pieną, spauskite tirščius, kad išgautumėte visą įmanomą skystį. Jei filtruojate per drobės atraižą, galite ją suspausti į kamuoliuką ir švelniai išspausti likusį pieną.
Atsakinėjama į Komentarą