Nuo to laiko, kai pamėgau kokosų pieną, jis tapo vis dažnesnis svečias mano virtuvėje. Šį augalinį pieną dažnai naudoju receptuose vietoj įprasto pieno ar grietinėlės
trintoms sriuboms,
troškiniams ir ne tik egzotiškiems patiekalams. Jo pilu ir virdama košes, trindama kokteilius ar gardindama
desertus. Kai pastebėjau, jog kokosų pienui parduotuvėje išleidžiu gan daug pinigų, išbandžiau jį pasigaminti pati namuose iš paprasčiausių kokosų drožlių. Džiugiai galiu pasakyti, kad kokosų pienas buvo tikrai ne prastesnis už pirktinį ir netgi geresnis, nes šviežias ir tirštas. Dažniausiai jo pasigaminu pusę litro ir laikau šaldytuve iki penkių dienų, kol sunaudoju. Pagaminus kokosų pieną atlieka riešutų tirščių, kurie išdžiovinti virsta puikiais kokosų miltais. Šiuos miltus beriu į kepinius, kai noriu sumažinti kvietinių rafinuotų miltų kiekį. Man labai patinka, kad kokosų piene visiškai nėra cholesterolio, jis yra mangano, magnio, fosforo ir geležies šaltinis. Kaip ir kokosų aliejus, kokosų pienas turi uždegimo slopinamųjų ir antivirusinių savybių, tad tikrai rekomenduoju ir jums su šiuo produktu susidraugauti. Nepasigailėsite. Išmėginkit.
Pastebėjimas.
Jei laikant kokosų pieną šaldytuve susidarys viršutinis sluoksnis sustingusio kokoso, tai riebesnė kokosų pieno dalis. Pastatykite pieną kambario temperatūroje, šis sluoksnis ištirps, išmaišysite ir vėl bus vientisas pienas.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 0,5 litro kokosų pieno.