Kokosinis mangų pyragas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Kokosinis mangų pyragas

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 0,75 striklinės
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 2
    • kokosų pienas: 0,5 stiklinės
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • kokoso drožlės: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • mangai: 1 didelio, supjaustyto plonomis juostelėmis (arba 1 indelis konservuotų mangų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros, 20 centimetrų skersmens formą ištepkite riebalais arba išklokite su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet elektriniu plaktuvu kartu išplakite sviestą bei cukrų iki šviesios kreminės masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdamos po kiekvieno. Įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles bei kokoso pieną.
  3. 3. Tada pusę tešlos supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Lygiu sluoksniu išdėliokite mango gabalėlius. Ant viršaus supilkite likusią tešlą, išlyginkite paviršių.
  4. 4. Kepkite apie 40 minučių (tikrinkite mediniu pagaliuku). Po to 5 minutėms palikite formoje, išimkite bei baikite vėsinti ant grotelių. Pyragą galite papuošti glaistu iš miltelinio cukraus bei citrinos sulčių. Skanaus!
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)