Konservuota grybų mišrainė su kopūstais, pomidorais, morkomis ir svogūnais

2020-09-11 Autorius oSkanu.lt

Konservuota grybų mišrainė su kopūstais, pomidorais, morkomis ir svogūnais
Tai superinis konservuotų grybų receptas. Gaminsime juos su kopūstais, pomidorais, morkomis bei svogūnais. Taip skanu, kad skaniau ir būti negali. :)

Aš pati šiam konservavimui naudojau kelių skirtingų grybų mišinį: raukšlėtajį guduką (kalpoką), geltonajį kazlėką (makavyką), rudagalvą baravyką (šilbaravykį) ir kelias voveraites.

Ingredientai

    • virti grybai: 2,5 kilogramo
    • švieži kopūstai: 1 kilogramo
    • morkos: 700 gramų
    • svogūnai: 400 gramų
    • pomidorų tyrė: 500 gramų
    • česnakas: 5 skiltelių
    • druska: 4 šaukštų
    • malti juodieji pipirai
    • malti lauro lapeliai
    • alyvuogių aliejus: 0,5 litro

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grybus išdorojame ir apverdame.
  2. 2. Tada ant įkaitinto alyvuogių aliejaus sudedame šviežius kopūstus, kartas nuo karto pamaišydami patroškiname. Troškinkite maždaug 20-30 minučių, kol kopūstai suminkštės.
  3. 3. Ant aliejaus pakepiname svogūnus ir atskirai pakepiname morkos.
  4. 4. Po to virtus grybus nuplauname, maksimaliai nusausiname ir sudedame į keptuvę į įkaitintą aliejų.
  5. 5. Grybus pasūdykite (dviem dideliais šaukštais druskos). Troškinkite maždaug 20 minučių
  6. 6. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į puodą ir kaitinkite. Virkite maždaug 30 minučių, po to sutrinkite iki tyrės.
  7. 7. Dideliame puode įkaitinkite likusį aliejų, į jį suverskite grybus, kopūstus, svogūnus, morkas ir pomidorų tyrę. Ingredientus permaišykite, sudėkite druską ir pipirus.
  8. 8. Prieš pabaigą sudėkite pjaustytus česnakus.
  9. 9. Užkaitinkite bei sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite. Štai ir viskas. Skanaus!
  10. 10. Labai skanu valgyti su virtomis bulvėmis. :)
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau grybų receptų rasite: Grybų patiekalai.

Labai skanu

Tai senovinis receptas pagal kurį ruošiant turėsite tikrai skanią mišrainę, pirštelius apsilaižysite. Su virtomis bulvytėmis ją valgant galima net saiką prarasti. Skanu ir su duonele. Verta ne išbandyti, o prisidaryti kaip įmanoma daugiau, nes šaltasis laikotarpis ilgas, o šitas skanumėlis labai greitai mažėja.
Atsakyti
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
(1)