Krabų lazdelių blynai su fermentiniu sūriu

Autorius apie receptą

Krabų lazdelių blynai su fermentiniu sūriu – tai gardus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Šie blyneliai išsiskiria ypatingu skoniu: jūros gėrybių natomis praturtinti krabų lazdelių gabalėliai dera su tirpstančiu fermentiniu sūriu, o puri tešla sukuria minkštą ir tuo pačiu švelniai traškią tekstūrą. Šis receptas ypač mėgstamas tų, kurie ieško naujų, bet ne per sudėtingų skonio potyrių virtuvėje.

 Toks patiekalas tinka patiekti su mėgstamais padažais – nuo tradicinio česnakinio iki pikantiško Cezario ar net jogurtinio su krapais. Krabų blynai gali būti patiekiami tiek šilti, tiek kambario temperatūros – todėl puikiai tinka į iškylą ar net kaip užkandis vakarėliui.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Krabų lazdelės galima pakeisti tikra krabų mėsa, jei norisi autentiškesnio skonio, arba smulkintu surimi.
  • Fermentinį sūrį galima keisti mocarela, goudos ar net čederio sūriu – svarbu, kad jis gerai lydytųsi.
  • Vietoje kvietinių miltų galima naudoti avižinius, ryžių ar speltos miltus – pasirinkimas priklauso nuo mitybos įpročių.
  • Česnaką galima pakeisti svogūno milteliais arba visai jo atsisakyti, jei norisi švelnesnio skonio.
  • Prieskonių spektrą galima praplėsti įmaišant džiovintų krapų, petražolių ar net truputį aitriosios paprikos.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rekomenduojama naudoti gerai įkaitintą keptuvę, kad blyneliai greičiau apskrustų ir neliptų prie paviršiaus.
  • Jeigu norisi dar traškesnės plutelės, galima į tešlą įmaišyti šaukštą krakmolo.
  • Blynelius patartina kepti nedidelius, kad būtų lengviau juos apversti ir jie išlaikytų formą.
  • Tešlą galima paruošti iš anksto ir palikti šaldytuve 15-30 minučių – tai padeda skoniams susigerti.
  • Blyneliai puikiai tinka su įvairiais padažais – jogurtiniu, česnakiniu, kario arba net lengvu majoneziniu su agurkais.

Ingredientai

    • Krabų lazdelės: 300 g
    • Fermentinis sūris: 200 g
    • Kiaušiniai: 3 vnt.
    • Kvietiniai miltai: 50 g
    • Česnako skiltelė: 1 vnt. (nebūtina)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Aliejus kepimui: šlakelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Krabų lazdeles pirmiausia supjaustykite nedideliais kąsneliais – tai užtikrins tolygų jų pasiskirstymą tešloje ir malonų tekstūros pojūtį valgant.
  2. 2. Fermentinį sūrį reikėtų sutarkuoti stambia tarka – taip jis lengviau išsilydys ir susijungs su kitais ingredientais.
  3. 3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite kvietinius miltus ir viską gerai išplakite, kol neliks miltų gumuliukų.
  4. 4. Į kiaušinių ir miltų masę įmaišykite pjaustytas krabų lazdeles bei tarkuotą fermentinį sūrį. Jei mėgstate intensyvesnį skonį, įspauskite česnako skiltelę.
  5. 5. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite, kol susidarys vidutinio tirštumo tešla.
  6. 6. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius.
  7. 7. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol viena blynelio pusė gražiai apskrus (apie 2–3 minutes), tada atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę.
  8. 8. Iškeptus blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  9. 9. Patiekite dar šiltus su mėgstamu padažu – Cezario salotų padažu, česnakiniu ar natūraliu graikišku jogurtu.

Atsiliepimai

Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Mėlynių blynai su kefyru
(1)