Vieną dieną kepiau labai didelę lašišą su visa galva, net nesugebėjome visos suvalgyti, tad kitą dieną likučius sugalvojau panaudoti įdarytoms cukinijoms. Mums tikrai labai patiko ir gavosi fantastiškai geras patiekalas. Ryžius šį kartą viriau garnyrui atskirai, bet po to pagalvojau, kad juos laisvai galite įmaišyti ir į įdarą.
Ingredientai
cukinijų: 2
lašišos filė: 250 gramų
svogūnų: 1
morkų: 1
česnako: 2 skiltelių
12% riebumo grietinėlės: 100 gramų
druskos
juodųjų pipirų
krapų
tarkuoto Džiugo sūrio: 50 gramų
Basmati ryžių garnyrui (arba įdarui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukinijas išgremžkite šaukšteliu, minkštimą susmulkinkite kartu su morka ir svogūnais.
2. Tada smulkintas daržoves apkepinkite ant šlakelio aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais.
3. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite lašišos minkštimą, užpilkite grietinėle, įdėkite krapų ir dar šiek tiek patroškinkite.
4. Cukinijas apvirkite maždaug 5 minutes pasūdytame vandenyje.
5. Tada prikimškite įdaro ir užbarstykite tarkuotu sūriu.
6. Galiausiai kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
Atsakinėjama į Komentarą