Lengvas daržovių troškinys

2018-02-03 Autorius oSkanu.lt

Lengvas daržovių troškinys

Ingredientai

    • baklažanų: 1
    • aliejaus: 50 mililitrų
    • balzaminio acto: 3 šaukštų
    • svogūnų: 1
    • morkų: 2
    • česnakų: 1
    • cukinijų: 2
    • vištienos sultinio: 400 mililitrų
    • pomidorų tyrės: 400 mililitrų
    • druskos
    • pipirų
    • cukraus
    • raudonėlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių baklažaną supjaustome maždaug 2 centimetrų storio griežinėliais. Apibarstome griežinėlius druska, paliekame apie 15-20 minučių pastovėti, nusausiname virtuviniu popieriumi bei supjaustome kubeliais.
  2. 2. Tuomet puode įkaitiname aliejų bei sudedame baklažanus, susmulkintus česnakus ir svogūnus. Kartas nuo karto pamaišydamos troškiname apie 5 minutes.
  3. 3. Tada sudedame plonais griežinėliais supjaustytas morkas, cukinijas, supilame sultinį bei pomidorų tyrę. Pagardiname druska, pipirais bei raudonėliais. Kaitiname, kol užvirs, uždengiame bei troškiname apie 20 minučių. Įmaišome balzaminį actą. Skanaujame!