1. Biskvitą yra geriausia išsikepti iš vakaro, tuomet jis lengviau pjaustysis. Į dubenį muškite visus kiaušinius, berkite cukrų, vanilinį cukrų bei druską, pilkite vandenį. Viską plakite mikseriu, kol neliks cukraus kristalų, o masė patrigubės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir išsijokite į kiaušinių - cukraus masę. Atsargiai išmaišykite šluotele, keldamos iš apačios į viršų.
2. Po to 26 centimetrų skersmens išardomą formą išklokite su kepimo popieriumi bei supilkite tešlą, išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes. Tikrinkite mediniu pagaliuku, jis turi išlikti sausas.
3. Į dubenį supilkite grietinėlę, cukrų bei citrinos sultis pagal skonį ir plakite iki standžių putų. Pabaigoje suberkite standintoją ir dar paplakite.
4. Pasiruoškite sulaistymą: Į vandenį pilkite persikų sirupo, spauskite citrinos, berkite cukraus, išmaišykite, pasidarykite tokį skanų gėrimą.
5. Tada biskvitą perpjaukite į 3 dalis. Ant torto padėklo dėkite vieną dalį, sulaistykite, dėkite grietinėlės sluoksnį, išlyginkite, pridėkite supjaustytų persikų, ant viršaus dar truputį grietinėlės, dėkite antrą biskvitą, sulaistykite, grietinėlės sluoksnį, pridėliokite pjaustytų braškių, truputį grietinėlės ir paskutinį sluoksnį biskvito, sulaistykite. Visą tortą aptepkite grietinėle bei puoškite pagal norus ir fantaziją. Aš pati puošiau braškėmis, persikais bei melisos lapeliais.
6. Tortą per naktį palaikome šaldytuve, o po to jau lepinamės!
7. Rekomendacija: Daugiau tortų su braškėmis receptų rasite: Tortai su braškėmis.