1. Lietiniai: Išplakame kiaušinius. Kitame dubenyje sudedame miltus, cukrų, druską bei nuolatos maišydamos po truputį pilame pieną, kad nesusidarytų gumuliukų. Tada supilame išplaktus kiaušinius bei išplakame iki vientisos masės. Uždengiame maistine plėvele bei palaikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
2. Išimtą dar paplakame, kepame ant sviesto.
3. Nors ant sviesto kepti nėra taip lengva kaip ant aliejaus – jis gali šiek tiek degti, sviestas suteikia blynams daug geresnį skonį nei aliejus. Jo dėkite labai mažą gabalėlį per vidurį keptuvės prieš kiekvieną blyną bei kepkite ant silpnos ugnies – tuomet jokių prikepimo problemų nebus. Tik nepadauginame sviesto, nes tada tokie blynai taps tikra "nuodėme".
4. Įdaro paruošimas: Svogūną smulkiai supjaustome, česnaką išspaudžiame bei apkepiname su aliejumi keptuvėje. Sudedame maltą mėsą, apkepiname. Tada nulupame pomidorus, supjaustome kubeliais bei sudedame į keptuvę, išmaišome bei leidžiame pasitroškinti.
5. Supilame vandenį, sumažiname ugnį bei troškiname po dangčiu maždaug 10 minučių, paskui troškiname be dangčio vis pamaišydamos, kol vanduo išgaruos. Suberiame prieskonius, išmaišome. Mėsa turi nebesitroškinti, o kepti – tai yra ženklas, kad laikas išjungti ugnį.
6. Šią masę sumalame (blenderiu arba mėsmale) iki tokios masės, kad sukant į blyną nebyrėtų. Atvėsiname. Suvyniojame įdarą į blynus. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Ši lietinių tešla nuostabi. Man pačiai šio mėsos įdaro užteko 7 blynams, todėl į likusius 5 sukau tarkuotą obuolį (2 vienetus), sumaišytą su cinamonu (1 arbatiniu šaukšteliu) bei cukrumi (2 valgomaisiais šaukštais).
8. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.