Liežuvio ir ausų vyniotinis

Ingredientai

    • liežuvis: 700 gramų
    • ausys: 3 (didelės)
    • lauro lapai
    • kvapnieji pipirai
    • druska
    Taip pat reikės:
    • maistinė plėvelė
    • virvelė (vyniotinio surišimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia liežuvį bei ausis sudedame į puodą, užpilame vandeniu, dedame druskos, kvapniųjų pipirų ir verdame maždaug 90 minučių.
  2. 2. Tuomet išvirusį liežuvį nulupame. Jį apdedame ausimis bei standžiai susukame į vyniotinį, besukant formuojame vyniotinį, surišame virvele, kad beverdant neiširtų.
  3. 3. Taip padarytą vyniotinį dedame į puodą, pilame vandens dedame lauro lapų, pipirų bei pasūdyti, druskos reikia tiek, kad vanduo būtų pilnai sūrus. Verdame maždaug 60 minučių.
  4. 4. Išvirus, dar karštą paslegiame, bent 4-5 valandos, geriausia per visą naktį. Rekomenduojame patiekti ant riekelės juodos duonos, su mėgiamu majonezu. Skanaujame!
Liežuvio ir ausų vyniotinis
Liežuvio ir ausų vyniotinis

Atsiliepimai

Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)