Londono čyzkeikas - kreminio sūrio pyragas su grietine

2023-11-07 Autorius oSkanu.lt

Londono čyzkeikas - kreminio sūrio pyragas su grietine
Šio kreminio sūrio pyrago receptą radau vienoje receptų knygoje, bet ten nebuvo paaiškinta kodėl jis yra Londono, tad aš tik palikau pavadinimą ir paaiškinti Jums šito negaliu. Tačiau pats čyzkeikas gavosi labai skanus ir vertas visų pagyrų. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ganėtinai didelis pyragas, tad jei valgytojų mažiau, galite gaminti ir iš pusės normos.

Gamindama naudojama 24 centimetrų skersmens formą.

Ingredientai

    • sausainių trupiniams: 150 gramų (naudojau migdolinius Amaretti)
    • sviesto: 75 gramų
    • kreminio sūrio: 600 gramų
    • riebios grietinės: 150 gramų
    • cukraus: 90 gramų
    • kiaušinių: 3 (+ 3 trynių)
    • vanilinių lazdelių: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius kombainu sumalkite į trupinius ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
  2. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ranka suformuokite iš trupinių torto pagrindą.
  3. 3. Dėkite į šaldytuvą.
  4. 4. Kreminį sūrelį nedideliu greičiu maišykite su kiaušinių tryniais, po to įmuškite kiaušinus, cukrų (šaukštą cukraus pasilikite glazūrai).
  5. 5. Pagardinkite vanilės sėklytėmis (truputį atidėkite), galite dar citrinos sulčių šaukštą ir žievelės įtarkuoti (aš nemėgstu citrinų tortuose, tai nedėjau).
  6. 6. Paskui kremą tolygiai paskirstykite ant pagrindo.
  7. 7. Tortinę gerai apvyniokite keliais sluoksniais folijos ir dėkite į skardą, pripiltą karšto vandens. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-50 minučių.
  8. 8. Grietinę išplakite su likusiu cukrumi, iki galo išgremžkite vanilės lazdelę ir gauta glazūra aptepkite pyrago paviršių ir dėkite dar 10 minučių į orkaitę.
  9. 9. Atvėsinkite, geriausiai per visą naktį šaldytuve.
  10. 10. Prieš patiekdama aš dar užpyliau visą paviršių uogų padažu (iš trintų braškių), bet tai nėra būtina. Skanaus!