Maltos mėsos ir bulvių apkepas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Maltos mėsos ir bulvių apkepas

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • batono riekelės išmirkytos piene: 2
    • kiaušiniai: 2
    • raudonėlis: žiupsnelis
    • bulvės: 4-5
    • saliero šaknys: 300-400 gramų
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • sviestas: 1 šaukštas
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskuskime salierą, morkas bei bulves. Tuomet salierą sutarkuokime, apibarstykime druska ir apkepinkime įkaitintame aliejuje, bei išgriebkime į lėkštę. Bulves išvirkime pasūdytame vandenyje ir nusunkime, po to sugrūskime kartu su pakepinta saliero šaknimi bei įmaišykime kiaušinį.
  2. 2. Svogūną nulupkime, smulkiai supjaustytą pakepinkime įkaitintame aliejuje, kol taps gintariniai.
  3. 3. Tada morką smulkiai sutarkuokime ir įmaišykime į maltą mėsą. Užberkime druskos, pipirų pagal skonį, įmuškime kiaušinį, įmaišykime sutrintas piene išmirkyto batono riekeles, pakepintus svogūnus ir raudonėlį. Viską labai gerai išmaišykime ir sudėkime į kepimo indą. Šaukštu gražiai išlyginkime paviršių.
  4. 4. Ant maltos mėsos sukrėskime bulvių bei saliero masę. Šaukštu išlyginkime paviršių, bei ant viršaus uždėkime susmulkinto sviesto gabaliukus.
  5. 5. Tuomet kepkime į iki 160-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Jeigu matome, kad paviršius ims skrusti per anksti, kepimo indą uždenkime folija.
  6. 6. Galiausiai patiekime su žalumynais, šviežiomis daržovėmis ir virtais žaliaisiais žirneliais. Ragaujam ir skanaujam!
Geriausi cepelinai su faršu
(2)
Maltos kiaulienos iešmeliai su šonine
(8)
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
(2)
Įdarytas baklažanas su faršu ir sūriu
(1)