Maltos mėsos zrazai su įdaru

Autorius apie receptą

Šis išskirtinis derinys suteikia puikią progą mėgautis sultinga malta mėsa su slaptomis staigmenomis viduje. Zrazai – tai tarsi mėsos kišenėlės, pilnos gardaus įdaro, kurios atskleidžia skonius sluoksnis po sluoksnio. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius originalia, tačiau nesudėtinga vakariene. Zrazai maloniai kvepia, turi puikią tekstūrą ir jų skonis išlieka atmintyje ilgam. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jeigu norite išbandyti įvairius zrazų skonius, galite pakeisti kai kuriuos ingredientus: 

  • Vietoje kiaulienos ir jautienos faršo galima naudoti tik vieną iš jų, taip pat tinka kalakutienos arba vištienos faršas, jei norite lengvesnės versijos.
  • Įdaro paįvairinimui galima pridėti smulkintų grybų, tarkuoto sūrio arba špinato lapų.
  • Padažui vietoje konservuotų pomidorų tinka naudoti šviežių pomidorų tyrę arba pomidorų pastą, atskiestą vandeniu.
  • Jei neturite daržovių sultinio, galite naudoti vištienos ar jautienos sultinį.
  • Vietoje maltų džiūvėsėlių tinka naudoti avižinius dribsnius arba smulkintus riešutus, kurie suteiks kitokią tekstūrą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš formuojant zrazus, rekomenduojama faršą palikti šaldytuve bent 30 minučių, kad geriau susirištų.
  • Įdaras neturėtų būti per drėgnas, kitaip zrazus bus sunku formuoti.
  • Formuojant zrazus, patartina rankas sudrėkinti šaltu vandeniu, taip mėsa mažiau lips prie pirštų.
  • Prieš dėdami zrazus į orkaitę, patariama juos šiek tiek paspausti centre, kad kepimo metu jie neatsiverstų.
  • Jeigu padažas per tirštas, galite įpilti daugiau sultinio arba truputį vandens.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į padažą galite įdėti aitriųjų pipirų arba čili pipirų.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame bei smulkiai supjaustome.
  2. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas. Pagardiname druska, pipirais bei sumaišome su kiaušiniais.
  3. 3. Tuomet mėsos faršą sumaišome su maltais džiūvėsiais, pienu, kiaušiniais bei prieskoniais. Lipdome įprastus kotletus, į vidurį įdedame įdaro.
  4. 4. Tada kotletus apvoliojame maltuose džiūvėsiuose bei dedame kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  5. 5. Kepame kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Per sietelį pertriname konservuotus pomidorus. Įspaudžiame česnako, įpilame sultinio.
  6. 6. Po to kotletus sudedame į kepimo indą bei apliejame padažu. Uždengiame dangčiu arba kepimo folija.
  7. 7. Dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę bei troškiname maždaug 20 minučių.
  8. 8. Patiekiame su bulvių koše, mėgstamomis salotomis ir padažu. Skanaujame!

Atsiliepimai

Gražina

Tikriausiai skanūs,gražiai atrodo.Bandysiu gaminti.
Atsakyti

Livija Svitkauskienė

Gal ir skanu, nesu dariusi
Atsakyti
Takai su malta mėsa
(1)
Kiaulienos kukuliai su daržovėmis slyvų padaže
(1)
Bolognese spagečiai (spaghetti) su faršu
(1)
Kotletai troškinti su bulvėmis
(51)