Labai patiko šis išmėgintas marinatas cukinijoms, rekomenduoju pabandyti ir Jums.
Ingredientai
cukinijos: 2 kilogramų (supjaustytos gabaliukais)
cukrus: 500 gramų
druska: 2 valgomųjų šaukštų
aliejus: 10 valgomųjų šaukštų
9% actas: 1 stiklinės
petražolių lapai: kelių šakelių
česnakas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių susmulkintas petražoles, cukinijas ir druską sumaišome bei paliekame pastovėti porai valandų. Paskui, riekutėmis susmulkiname česnaką bei suberiame ant cukinijų. Orkaitėje iškaitiname išplautus stiklainius.
2. Tuomet į puodą beriame cukrų, pilame aliejų, truputį cukinijos sulčių ir maišydamos pakaitiname kol ištirps cukrus. Nukaičiame. Supylusios actą išmaišome ir šiuo marinatu užpilame cukinijas. Gerai viską sumaišiusios sudedame į karštus stiklainius ir užsukusios dangteliais padedame vėsioje vietoje.
3. Originaliame recepte buvo rašoma, kad marinavo cukinijas su morkų lapais. Nutariau pabandyti ir aš pati, todėl pusę dariau su petražolėmis, o kitą pusę su morklapiais. Vis tik su petražolėmis man ir visai mano šeimai patiko labiau.
4. Ši partija, esu garantuota, bus suvalgyta dar iki žiemos. O darydama sekančią, manau, užpylus marinatą ant cukinijų, viską, dar pakaitinsiu maždaug 5-10 minučių, dėl viso pikto, kad tikrai gerai laikytųsi per visą žiemą. Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau cukinijų receptų rasite: Cukinijų receptai.
Atsakinėjama į Komentarą