Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai naudojami geltoni svogūnai, šiam receptui puikiai tinka ir raudonieji svogūnai, kurie turi dar daugiau natūralaus saldumo. Galima naudoti ir šalotinį svogūną, kuris suteiks subtilesnį skonį.
- Vietoje balzamiko galima naudoti obuolių actą arba raudonojo vyno actą, kurie taip pat suteiks rūgšties ir gilumo, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks gilesnį karamelės skonį, arba medumi, kuris pridės natūralaus saldumo ir aromato. Šlakelį agavų sirupo taip pat galima naudoti kaip alternatyvą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Svogūnus pjaustykite vienodo dydžio riekelėmis, kad jie kepant tolygiai karamelizuotųsi. Stenkitės nekepti per dideliu karščiu, nes svogūnai gali greitai pridegti, o ne karamelizuotis.
- Nors receptas nurodo maždaug 10 minučių kepimo laiką, tikrasis karamelizacijos procesas gali užtrukti nuo 20 iki 30 minučių, jei norite pasiekti labai gilų ir turtingą skonį. Kantrybė čia yra raktas į sėkmę!
- Jei svogūnai pradeda per greitai skrusti, sumažinkite ugnį ir įpilkite šlakelį vandens. Tai padės sulėtinti kepimo procesą ir leis cukrui tolygiai karamelizuotis.
Marija
Atsakyti
Asta
Atsakyti
Julija
Atsakyti