Ukrainietiški barščiai žiemai su kopūstais, pomidorais, morkomis ir paprikomis

2023-08-17 Autorius oSkanu.lt

Ukrainietiški barščiai žiemai su kopūstais, pomidorais, morkomis ir paprikomis
Itin gardi mišrainė, iš kurios žiemą labai greitai galėsite išsivirti pačius nuostabiausius ukrainietiškus barščius. Šį kartą Jums proporcijas, kurias pati įprastai naudoju ir kurios labiausiai yra pamėgtos mūsų šeimos, bet kiekvieno skonis gali skirtis, ypatingai dėl cukraus bei druskos kiekio, todėl geriau pirmiausia jų įdedame kiek mažiau, o tuomet koreguojame pagal skonį.

Jei turite ir norisi, galima verdant mišrainę įtarkuoti rūgščių obuolių, tuomet galite acto beveik ir nedėti, nes rūgštelės suteiks būtent obuoliai.

Ingredientai

    • burokėliai: 3 kilogramų
    • kopūstai: 2 kilogramų
    • pomidorai: 2 kilogramų
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • paprikos: 1 kilogramo
    • cukrus: 4 šaukštų
    • actas: 4 šaukštų
    • aliejus: 400 mililitrų
    • druska: 5 šaukštų
    • juodieji pipirai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles ir išpjauname kotelius.
  2. 2. Tada elektriniu trintuvu arba mėsmale pomidorus sutriname iki tyrės.
  3. 3. Storadugniame puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir jame apkepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
  4. 4. Tuomet sudedame per stambią tarką tarkuotus burokėlius bei morkas ir dar maždaug 10-15 minučių patroškiname.
  5. 5. Sudedame kubeliais supjaustytas paprikas ir dar kelias minutes patroškiname.
  6. 6. Tuomet į puodą suverčiame pomidorų tyrę, smulkiai supjaustytus arba specialia tarka tarkuotus kopūstus, sudedame druską, cukrų, supilame likusį aliejų ir viską verdame ant nedidelės kaitros maždaug 40-50 minučių.
  7. 7. Bebaigiant virti pilame actą, pagal savo skonį pagardiname pipirais arba galite, jeigu mėgstate, dar įdėti šiek tiek aitriosios paprikos.
  8. 8. Dar karštą mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius bei užsukame švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
  9. 9. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis" ir paliekame pilnai atvėsti.
  10. 10. Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!

Aldona

Esu gaminusi šitaip jau ne vieną kartą. Tikrai labai gerai viskas gaunasi. Mano mylimas receptas.
Atsakyti