Marinuoti moliūgai su aitriosiomis paprikomis ir aliejumi

2019-07-02 Autorius Taip norėjau

Marinuoti moliūgai su aitriosiomis paprikomis ir aliejumi

Ingredientai

    • moliūgas: 3 kilogramų
    • aitriosios paprikos: 5-6
    • cukrus: 250 gramų
    • druska: 40 gramų
    • česnakas: 75 gramų
    • petražolės: ~150 gramų (įprastai dedu šaldytas "iš akies")
    • aliejus: 80 mililitrų
    • vanduo: 200 mililitrų
    • 9% actas: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių moliūgą supjaustykite nemažais gabaliukais (2-3 centimetrų). Česnaką, paprikas bei petražoles sukapokite elektriniu smulkintuvu ir berkite į didelį puodą, užpilkite aliejumi, vandeniu, cukrumi ir druska, užvirkite.
  2. 2. Po to į užvirusį marinatą pilkite actą, vėl užvirkite, tuomet sudėkite moliūgą, pavirkite maišydamos maždaug 20-30 minučių.
  3. 3. Paskui išpilstykite į iškaitintus stiklainius bei užsukite steriliais dangteliais. Skanaus!
  4. 4. Pastebėjimas: Aš pati vieną papriką dedu su visomis sėklytėmis, kad būtų kiek aštriau. Ši mišrainė labai tinka prie mėsos patiekalų.
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau moliūgo receptų rasite: Moliūgo receptai.
Žiedinio kopūsto kotletai
(3)