Marinuotos kopūstų salotos su burokėliais (greitam vartojimui)

2024-11-28 Autorius Raudona virtuvė

Marinuotos kopūstų salotos su burokėliais (greitam vartojimui)
Marinuotos kopūstų salotos su burokėlius (greitam vartojimui) – tai lengvai pagaminamas gaivus užkandis, kuris savo ryškiu skoniu papildys daugelį patiekalų. Šviežios, traškios daržovės, morkos, kopūstai ir burokėliai, įgauna nuostabų balansą tarp saldumo ir rūgštumo, o aromatingas marinatas su česnakais, pipirais bei lauro lapais suteikia joms išskirtinį skonį.

Tinkamai paruoštos ir laikomos šaldytuve, daržovės išlieka šviežios apie mėnesį, o jų skonis tik intensyvėja su laiku.

Autorės komentaras - tokias salotas gaminu rudenį, tada jų labiausiai norisi. Valgykite kaip garnyrą prie įvairios keptos mėsos, šviežios žuvies, sukite į tortilijas ar naudokite kaip burgerių įdaro sluoksnį. Jeigu norite kiek riebiau, prieš valgant įmaišykite šaukštą kitą majonezo. 

Ingredientai

    • Burokėliai: 1 vnt.
    • Morkos: 2 vnt.
    • Kopūstai: 1 vnt. (vidutinis)
    Marinatui:
    • Vanduo: 250 ml
    • Cukrus: 2-3 valg. š. (apie 40-50 g)
    • Actas 9 proc.: 9-10 valg. š. (apie 70-80 g)
    • Druska: 3 arb. š.
    • Alyvuogių aliejus: apie 50 g
    • Česnakai: kelios skiltelės
    • Pipirai 2-5 žirniukai
    • Lauro lapai: 1-3 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visas daržoves sutarkuoti ar supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Rankomis gerai paniaugžyti daržoves ir tuomet jas sudėti į stiklainius.
  3. 3. Visus marinato ingredientus sudėti į puodą ir užvirinti.
  4. 4. Kai užvirs, lauro lapus išimti.
  5. 5. Tuomet gautą marinatą išpilstyti į stiklainius ant daržovių.
  6. 6. Stiklainius užsukti dangteliais ir paruoštas daržoves perkelti į šaldytuvą.
Marinuotos kopūstų salotos su burokėliais (greitam vartojimui)
Salotos su baklažanų čipsais
(1)
Šiltos Briuselio kopūstų salotos
(1)