1. Pradžioje pasigaminkite želė taip kaip nurodyta ant pakelio, bet su mažesniu kiekiu vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Statykite sustingti. Sustingusią supjaustykite mažais gabalėliais. Išsivirkite stiprios kavos (geriausia espresso) bei palikite atvėsti.
2. PAPLOČIAI: Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą bei medų. Statykite ant vandens garų vonelės, bei nuolat maišydamos kaitinkite, kol masė taps vienalytė bei ištirps cukrus. Tada masę atvėsinkite (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldykite visiškai, - ji turi būti šilta. Pilkite į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite. Po to actu nugesinkite sodą, supilkite į turimą masę, iš karto viską išmaišykite. Berkite 3 stikines miltų, užminkykite tešlą. Tada ant stalo suberkitee likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) bei išverskite ant jų tešlą. Minkykite, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos bei nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguojame pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
3. Tešlą dalinkite į 5-6 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstome truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 centimetrai, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiojame labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepkite po vieną iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 3-4 minutes, kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dėkite 24 cm. formos dugną, bei peiliu apipjaukite šonus. Likučius pasilikite.
4. KREMAS: Želatiną užpilkite 60 mililitrų vandens bei palikite išbrinkti. Grietinę sumaišykite su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant nedidelės ugnies, atvėsinkite, supilkite į kremą bei viską išmaišykite. Statykite į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
5. SURINKIMAS: Atsidėkite šiek tiek kremo torto viršaus aptepimui, o likusį sumaišykite su želė gabaliukais. Papločius konditeriniu teptuku patepkite kava bei sutepkite kremu, sumaišytu su želė gabaliukais . Tą darykite pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepkite su kremu. Pastatykite maždaug 15 minučių į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutrinkite į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi bei labai gerai trupa). Apibarstykite viršų bei šonus trupiniais. Puoškite pagal savo norus. Mano papuošimas - cukraus pudra. Skanaukite!