Mėsos tefteliai padaže | Receptas

Ingredientai

    Tefteliams:
    • mėsos faršas: 1 kilogramo
    • ryžiai: 100 gramų
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • mėsos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išvirkite ryžius. Smulkiai susipjaustykite svogūną, smulkiai susitarkuokite morką bei viską truputį apkepinkite.
  2. 2. Tuomet faršą sumaišykite su ryžiais, keptomis morkomis ir svogūnais, majonezu, druska bei prieskoniais. Suformuokite nedidelius, norimo dydžio, kukulius bei dėkite į kepimo indą.
  3. 3. Tada sumaišykite padažo ingredientus bei supilkite ant kukulių.
  4. 4. Po to uždenkite viską folija bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  5. 5. Prieš pat pabaigą nuimkite foliją bei palikite dar maždaug 10 minučių kepti, kad viskas gražiai apskrustų. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau mėsos teftelių receptų rasite: Mėsos teftelių receptai.
Orkaitėje kepti faršo lizdeliai su bulvėmis ir sūriu
(25)
Mėsos vyniotinis su daržovių ir sūrio įdaru
(1)