Autorius apie receptą
Šį kartą labai noriu jums parodyti, kad balandėliai gali būti tinkami ir keto mitybai, o dar ir visai nesudėtingai pagaminami. Na gerai, gal ir ne balandėliai, o vienas didelis balandis-apkepas. Didelis, net kelių sluoksnių ir nerealiai skanus. O jeigu prie jo dar pagaminsite džiovintų baravykų padažą pagal mano pasiūlytą receptą, tai ir pirštelius apsilaižysite.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje maltos kiaulienos galima naudoti maltą jautieną arba kalakutieną – jos taip pat tinka keto mitybai ir suteikia kitokį skonio atspalvį.
- Konservuotus pomidorus galima pakeisti smulkintais šviežiais pomidorais arba pomidorų tyre be cukraus.
- Majonezą galima keisti graikišku jogurtu be priedų, jei norite švelnesnio skonio.
- Ghee sviestą galima pakeisti kokoso aliejumi ar sviestu be priedų – svarbu, kad tai būtų riebalai, tinkami kepimui aukštoje temperatūroje.
- Džiovintus baravykus galima pakeisti voveraitėmis ar pievagrybiais, jei norisi švelnesnio grybiško aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norint greičiau apdoroti kopūstą, galima naudoti mikrobangų krosnelę: pašildžius jį kelias minutes, lapai lengvai atsiskirs.
- Kepimui naudokite uždarą kepimo indą su dangčiu arba sandariai uždenkite folija – taip mėsa liks sultinga.
- Jei norite daugiau skonio, faršą galima trumpai apkepti su svogūnais ir salierais prieš sluoksniuojant.
- Padažui naudokite skystį, likusį nuo mirkytų grybų – tai suteikia papildomo aromato.
- Skonį galima praturtinti šlakeliu balzamiko acto arba trupučiu tarkuoto parmezano prieš kepant.
Atsiliepimai