1. Iš pradžių į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame cukrų bei gerai viską išplakame plaktuvu. Ant mažos ugnies išlydome sviestą. Į plakinį pilame truputį pravėsusį lydytą sviestą bei dar šiek tiek paplakame.
2. Tuomet kitame dubenyje sumaišome visus likusius birius produktus: ryžių bei migdolų miltus, ksantaną, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
3. Tada į kiaušinio plakinį pilame pieną bei lėčiausiu plaktuvo greičiu plakame, kad skysčiai susimaišytų.
4. Į plakinį po šaukštą beriame miltų mišinį, kas kartą truputį lėtai paplakdamos plaktuvu, kad nebūtų tešlos gumuliukų. Viską išmaišome iki vientisos masės.
5. Po to gerai įkaitiname vaflinę. Kuo labiau ji įkais, tuo traškesni vafliai gausis. Ant įkaitusios vaflinės pilame maždaug 4–5 šaukštus tešlos, prispaudžiame bei kepame maždaug 3 minutes.
6. Vaflius labai gardu valgyti su mėgiamomis uogomis arba uogiene, klevų ar agavų sirupu, grietine ar grietinėle.
7. Galite paeksperimentuoti: smulkintų uogų, bananų gabalėlių arba šokolado drožlių įberti tiesiai į gaminamą tešlą. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vaflių receptai.
Renata
Nuo skanumo liežuvį palei uodegos galą pagauti įmanoma, o ir vizualiai labai gražiai atrodo. Labai dažnai kepame šiuos vaflius, vaikų mėgstamiausi.
Atsakyti
Renata
Atsakyti