Mineralinio vandens lietiniai blynai

2024-11-11 Autorius justina.paliusyte

Mineralinio vandens lietiniai blynai
Mineralinio vandens lietiniai blynai - šis receptas yra puikus pasirinkimas, jei norite pasigaminti lengvus ir purius lietinius. Migdolų esencija suteikia jiems švelnų riešutinį aromatą, kuris puikiai tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams. Mineralinis vanduo tešloje padeda lietiniams tapti puriais ir minkštais, o grietinėlė praturtina jų skonį.
Patarimas: Prieš pradedant kepti, įsitikinkite, kad keptuvė yra gerai įkaitusi, o kiekvieną lietinį pilkite plonai, sukant keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Redaktorės Vaidos komentaras - tai yra bazinis lietinių blynų receptas. Tokie blynai gali būti naudojami patiekti tiek saldžiai, tiek sūriai. Jeigu įdaras sūrus - į tešlą dėkite mažiau cukraus. Bet visai jo nepraleiskite, cukrus padeda subalansuoti blyno skonį. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 3 vnt. (vidutinio dydžio) 
    • Rudasis cukrus: 2-3 valg. š.
    • Grietinėlė: 200 ml (30 proc.)
    • Mineralinis vanduo: 300 ml
    • Aliejus: 2 valg. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Migdolų esencija: keli lašai
    • Miltai: 200 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti cukrų, druską, kiaušinius, grietinėlę, mineralinį vandenį, migdolų esenciją.
  2. 2. Tuomet subėrti miltus (ne iškart visus, berti pamažu vis maišant) išmaišyti iki vientisos masės. Leisti tešlai pastovėti 30 min.
  3. 3. Tuomet įpilti aliejaus ir dar kartą permaišyti.
  4. 4. Iškepti lietinius būdus jums įprastu būdu.
Receptų autorė justina.paliusyte

Atsakinėjama į Komentarą

Bulviniai blynai su mėsa iš šviežių bulvių
(1)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)