1. Pirmiausia nuplautą ir nusausintą kiaulieną supjaustykite maždaug 4-5 centimetrų gabalais.
2. Dėkite į dubenį, užberkite druskos, pipirų, dėkite kapotą česnaką ir garstyčias.
3. Viską gerai ištrinkite rankomis ir palikite per visą naktį šaldytuve.
4. Kitą dieną, nuvalytas ir nuplautas morkas supjaustykite didesniais gabaliukais, svogūnus - į 4 arba 6 dalis, sudėkite į kepimo rankovę.
5. Tada ant kiaulienos dėkite majonezą, berkite kuminą, gerai išmaišykite ir sudėkite į rankovę ant daržovių, įpilkite truputį (maždaug 100 mililitrų) vandens.
6. Abu rankovės galus užriškite, pradurkite skylutę, perkelkite į kepimo skardą.
7. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
8. Po 30 minučių kepimo, temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių. Šitaip pakepkite dar maždaug 15-20 minučių.
9. Iškepusią mėsą sudėkite į indą ir patiekite.
10. Labai skanu ir šitaip be nieko, ir su keptomis bulvytėmis, arba mėgstamomis salotomis. Greitai pagaminama ir neatima daug laiko (jei neskaičiuosime marinavimo). Skanaus!
Jolanta
Atsakyti