Eksperimentas į kiaulienos faršą įdėti varškės itin pasiteisino, nes ji kukuliukams prideda bei minkštumo, ir sultingumo. Taipogi drąsiai galima įmaišyti į vištienos arba kalakutienos faršą, rezultatas bus nuostabus.
rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
druska
malti juodieji pipirai
grietinėlė: 150 gramų
vanduo
šviežiai pjaustyti krapai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį sudedame kiaulienos faršą, varškę, įmušame vieną kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, česnaką, papriką, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais.
2. Tuomet viską gerai išminkome.
3. Tada imame kepimo indą, sudedame suformuotus kiaulienos kukuliukus, įpilame vandens, kad apsemtų mažiau nei iki pusės kukuliukus.
4. Kepame iki 185 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
5. Po to kaitrą padidiname iki 200 laipsnių, supilame grietinėlę ir kepame maždaug 15-20 minučių. Galima dar įberti žiupsnelį druskos.
6. Ant mėsos kukuliukų užberiame krapus ir patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaujame!