Minkštas kvapnus imbierinis keksas

2017-11-16 Autorius G.R.A.N.G.E

Minkštas kvapnus imbierinis keksas

Ingredientai

    • sviestas: 150 gramų (arba margarinas)
    • miltai: 350 gramų (naudoti speltos miltai)
    • cukrus: 250 gramų (toks kiekis yra mėgstantiems saldžius pyragus)
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio (jei turite)
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • natūralus arba graikiškas jogurtas: 200 mililitrų
    *aš vietoje visų prieskonių įprastai naudoju mišinį speculoos prieskonių, arba galite naudoti prieskonius meduoliams, plius įdėti imbiero

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome visus sausus ingredientus, ištirpiname sviestą. Tada sumaišome jogurtą su sviestu bei viską įmaišome į sausus ingredintus
  2. 2. Tuomet pilame į kepimo indą bei kepame maždaug 40minučių, priklausomai nuo indo, kol vidurys pyrago nekibs prie medinio pagaliuko.
  3. 3. Jei norisi, galite dekoruoti šokoladu, citrinos ir cukraus pudros icingu. Skanaujame!
Jogurtinis keksas su vyšnių kremu
(2)
Šokolado ir bananų keksas
(2)
Šokoladinis cukinijų keksas | Receptas
(2)
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Sviestinis citrinų keksas
(1)