minkštas, kambario temperatūros sviestas: 6 šaukštų
klevų sirupas: 2 šaukštų (arba medus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia skardą (~45,7 x 25,4 centimetrų) išklojame su sviestiniu popieriumi. Didesnio dydžio, nei skarda, švarų virtuvinį rankšluostį tolygiai apibarstome 2 šaukštais cukraus pudros.
2. Tuomet vidutinio dydžio dubenyje prasijojame miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius bei druską.
3. Tada didesniame inde išplakame kiaušinius su cukrumi bei vanile, kol pabals. Įmaišome moliūgų tyrę.
4. Po to per kelis kartus miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę.
5. Tešlą mentelės pagalba tolygiai paskirstome per visą skardos plotą. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 13 minučių, arba kol tešla paspaudus pirštu bus stangri.
6. Iškepus dar karštą biskvitą atsargiai perkeliame ant cukraus pudra pabarstyto rankšluostuko (sviestiniu popieriumi į viršų), nulupame sviestinį popierių bei standžiai susukame į vyniotinį. Paliekame atvėsti iki kambario temperatūros ant grotelių.
7. Kol biskvitas vėsta, kreminį sūrį išsukame su visais nurodytais ingredientais, kol neliks sviesto arba cukraus pudros gumuliukų.
8. Paskui atvėsusį biskvitą išvyniojame bei perkeliame ant maistinės plėvelės. Visą paviršių (paliekame ilgesniąjame krašte porą centimetrų, jog įdaras susukus nepabėgtų lauk) ištepame kreminiu sūriu bei maistinės plėvelės pagalba susukame vyniotinį. Įdedame į šaldytuvą stingti bent jau porai valandų, bet idealiausia per visą naktį. Skanaujame!