graikiška riešutai: 50 gramų (arba žemės arba lazdynų riešutai)
razinos: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo, įpilame ir išmaišome aliejų. Miltus sumaišome su prieskoniais bei kepimo milteliais.
2. Tuomet morkas sutarkuojame su smulkia tarka. Į morkas įmaišome kiaušinių bei cukraus plakinį ir miltus su prieskoniais. Po to suberiame bei įmaišome susmulkintus graikiškus riešutus.
3. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, priklausomai nuo skardos didumo ir turimos orkaitės. Iškepusį pyragą galite, jeigu norisi, pagardinti maskarponės sūriu arba ištirpintu šokoladu. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.