1. Pradžioje į smulkintuvą sudedame pasmulkintas aitriąsias paprikas be kotelių, supjaustytas česnako skilteles bei viską sumalame.
2. Tuomet į puodą dedame aitriųjų paprikų masę, supilame vandenį, baltojo vyno actą, sojų padažą, suberiame cukrų ir druską. Užviriname bei ant silpnos ugnies verdame maždaug 20 minučių.
3. Tada krakmolą sumaišome su vandeniu bei supilame į puodą. Išmaišome bei palaukiame, kol užvirs, po to išjungiame.
4. Supilstome padažą į sterilius stiklainiukus. Iš nurodyto kiekio išeina maždaug 700 mililitrų padažo. Skanaus!
5. Patarimas: išvirtą padažą galima pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabaliukų bei sėklų. Galima prieš malant iš karto iš paprikos išimti sėklas. Aštrumą taip pat reguliuojame pagal save.
6. Pastebėjimas: YouTube radau kitą aštraus padažo receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.