Nekeptas gaivus sūrio ir grietinėlės tortas

Ingredientai

    • maskarponės sūris: 300 gramų
    • grietinėlė: 500 mililitrų
    • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio (397 gramų)
    • sausainiai: 300 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • citrinos nutarkuotos žievelės: 1
    • braškės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius sutriname su kambario temperatūros sviestu, dedame į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginame bei paplojame su rankomis. Dedame į šaldytuvą maždaug 30 minučių. Želatiną užpilame vandeniu, pabrinkiname maždaug 15–20 minučių.
  2. 2. Tuomet į maskarponės sūrį supilame saldintą sutirštintą pieną, įtarkuojame citrinos žievelės, išmaišome. Grietinėlę išplakame bei įmaišome į maskarponės ir saldinto sutirštinto pieno masę, išmaišome iki vientisos masės.
  3. 3. Tada ant garų vonelės ištirpiname želatiną. Truputį pravėsiname. Želatiną supilame (nuolat maišydamos) į grietinėlės ir maskarponės sūrio masę. Išimame iš šaldytuvo padą, užpilame kremą, dedame į šaldytuvą maždaug 20–30 minučių. Išėmus iš šaldytuvo papuošiame bei vėl dedame į šaldytuvą maždaug 3–4 valandoms. Skanaujame!
KIT KAT tortas
(2)
Močiutės medaus tortas
(1)