paprasti sausainiai: 600 gramų (pvz. "Selga" "Gaidelis" ar pan.)
riebi grietinė: 0,5 litro
varškė: 300 gramų
cukrus
vanilinas
mėgstama želė: 1 pakelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių želė pasiruošiame iš anksto, kad ji jau būtų pradėjusi stingti.
2. Tuomet varškę gerai ištrinkite, kad nebūtų gumulėlių (jei nusipirkote birią).
3. Tada grietinę išplakite su cukrumi ir vanilinu. Cukraus įdėkite šiek tiek daugėliau, kad gautūsi saldu, nes varškė pridės rūgštumo. Sumaišykite grietinę su varške, dėkite susmulkintą želė, sumaišykite.
4. Po to formos dugną išklokite sausainiais, dėkite kremo bei toliau susluoksniuokite: sausainiai-kremas. Viršutinį sluoksnį padarykite iš sausainių.
5. Idealiausia palikti šaldytuve per visą naktį, kad sausainiai suminkštėtų. Skanaus!