1. Iš pradžių dubenyje sumaišome miltus, kiaušinius, krakmolą, laimo arba citrinos sultis bei druską.
2. Tuomet sudedame kubeliais supjaustytą kalakutieną arba vištieną, gerai viską išmaišome.
3. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai kelims valandoms, geriausiai 12 valandų.
4. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame ant didelio kaitrumo ugnies kol gražiai apskrus.
5. Puode storu dugnu įkaitiname aliejų, sudedame sutraiškytus česnakus bei tarkuotą imbierą, pakepiname keletą sekundžių.
6. Supilame sojų, pomidorų bei čili padažus, suberiame cukrų, užpilame vandeniu (jeigu naudosite sultinio kubelį jį reikia ištirpinti vandenyje).
7. Viską gerai išmaišome, sudedame paukštieną ir pakaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštės bei mėsa pasitroškins.
8. Patiekiame su šviežiomis salotomis arba virtais ryžiais. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su jasmin ryžiais pagardintais žirneliais.
Atsiliepimai
Vidas Talmontas
Puikus receptas būtinai gaminsiu dar kartą. Tik keli pastebėjimai. Vištiena ar kiauliena kur kas geriau išsimaišo miltuose jei įpili šiek tiek vandens. Ir asmeniškai man imbieras netiko nors dėjau tik pusė nurodyto kiekio. Bet tikrai skanu ir skanaus🙂
Atsakyti
Atsiliepimai
Vidas Talmontas
Atsakyti