Nesaldūs pyragėliai su tunu ir alyvuogėmis

2020-06-04 Autorius Skanūs kąsneliai

Nesaldūs pyragėliai su tunu ir alyvuogėmis
Tokie pyragėliai su tunu ir alyvuogės labai skanūs tiek šilti, tiek ir atvėsę. 

Ingredientai

    • sluoksniuota tešla: 500 gramų (bemielė arba mielinė)
    • tuno filė aliejuje: 1 skardinės
    • alyvuogės be kauliukų: 0,5 stiklinės
    • marinuoti svogūnėliai: ketvirtadalio stiklinės
    • tarkuotas kietasis sūris: 0,5 puodelio (arba pagal skonį)
    • čili: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    • sezamas (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tuną su visu aliejumi suberiame į indą ir pasmulkiname šakutės pagalba.
  2. 2. Tuomet alyvuoges ir svogūnėlius supjaustome stambiais gabaliukais, sumaišome su tunu ir sūriu, pagardiname čili.
  3. 3. Sluoksniuotą tešlą lengvai pakočiojame, padaliname į norimo dydžio gabaliukus (aš pati turėjau 6 lapelius ir juos sudalinau perpus) ir į centrą tešlos išdaliname po tolygiai įdarą.
  4. 4. Tešlos kraštelius patepame vandeniu ir užspaudžiame kraštelius. Papildomai apspaudžiame šakute.
  5. 5. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir apiberiame sezamais
  6. suformuoti pyragėliai su tunu ir alyvuogėmis
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 22 minutes, kol taps gražios auksinės spalvos. Skanaujame!
  8. iškepti pyragėliai su tunu ir alyvuogėmis
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau tuno receptų rasite: Tuno receptai.
  10. pyragėliai su tunu
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)
Kreminiai pilno grūdo makaronai su tunu
(1)
Tuno tartar su šviežiu agurku
(6)