Nesaldūs užkandiniai keksiukai su dešrelėmis ir kefyru

2020-07-22 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Nesaldūs užkandiniai keksiukai su dešrelėmis ir kefyru
Kai tik mūsų šeima sugalvoja pakeliauti į gamtą ar tiesiog parką, aš visada prigaminu tokių keksiukų su dešrelėmis. Mano vaikai juos labai mėgsta, juos yra lengva pagaminti ir jie idealiai atlaiko visą kelionę. 

Šiems keksiukams dešreles galite naudoti kokias tik mėgstate, bandžiau su įvairiausiomis - su visomis gavosi skaniai! :)

Iš nurodyto kiekio gaunasi 10 keksiukų. 

Ingredientai

    • ištirpintas sviestas: 70 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kefyras: 200 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 400 gramų
    • dešrelės: 3-4 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje išplakite kiaušinius, kefyrą bei sviestą.
  2. 2. Tuomet kepimo miltelius sumaišykite su druska bei miltais.
  3. 3. Tada palaipsniui berkite miltų mišinį į kefyro masę ir išmaišykite.
  4. 4. Dešreles supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (aš mėgstu nedideliais).
  5. 5. Po to į keksiukų formeles dėkite du trečdalius masės ir įspauskite dešrelę.
  6. 6. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių, kol keksiukai iškeps. Skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.

Giedrė

miltų reikia daug mažiau, tešla gavosi labai kieta
Atsakyti
Kaukazietiškas avienos šašlykas
(2)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Gruziniškas avienos šašlykas
(3)