Omletas su petražolėmis, pomidoru ir sūriu

2025-03-01 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Omletas su petražolėmis, pomidoru ir sūriu
Omletas su petražolėmis, pomidoru ir sūriu yra klasikinis, bet visada maloniai nustebinantis patiekalas pusryčiams ar lengviems pietums. Šis receptas sujungia švelnų kiaušinių skonį su aromatingomis petražolėmis, sultingais pomidorais ir dviejų rūšių sūriu – kreminiu Gouda ir ryškaus skonio Grana Padano. Šio patiekalo paruošimas užtrunka vos 25 minutes, tačiau rezultatas nustebins net išrankiausius skonio gurmanus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite Gouda sūrio, galite jį pakeisti Čederio, Ementalis arba Edamo sūriu. Grana Padano galima pakeisti Parmezano sūriu arba Džiugo sūriu. Petražoles galima pakeisti krapais, rozmarinais arba baziliku, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Jei nemėgstate pomidorų, galite juos pakeisti paprika, cukinija arba grybais. Humusą galima pagaminti namuose arba pakeisti avokado užtepėle, varškės užtepėle ar net rikotos sūriu

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausiam rezultatui pasiekti, kiaušinius suplakite šaltus, tiesiai iš šaldytuvo – taip jūsų omletas bus puresnis. Sūrį geriausia tarkuoti tiesiai prieš gaminimą, kad išliktų šviežias ir pilnas aromato. Prieš dedant daržoves į omletą, jas galima trumpai apkepti, kad išeitų perteklinis skystis ir omletas nebūtų per drėgnas. Kepant omletą, naudokite vidutinę temperatūrą ir nelipnią keptuvę – taip išvengsite pridegimo ir užtikrinsite tolygų iškepimą. 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 8 vnt. 
    • Petražolės: 30 g 
    • Pomidorai: 2 vnt. (vidutinio dydžio) 
    • Gouda sūris: 100 g 
    • Grana Padano sūris: 50 g 
    • Druska: pagal skonį 
    • Juodieji pipirai: pagal skonį 
    • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai 
    • Finn Crisp duoniukai: 8 vnt. 
    • Humusas: 100 g 
    • Sezamų sėklos: 1 šaukštas 
    • Kanapių sėklos: 1 šaukštas 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite petražoles ir pomidorus. Smulkiai supjaustykite petražoles, o pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. 2. Tada sutarkuojate Gouda ir Grana Padano sūrius atskiruose induose. Palikite šiek tiek sūrio papuošimui.
  3. 3. Dabar dideliame dubenyje išplakite kiaušinius. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite pusę petražolių ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Įkaitinus keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilsite alyvuogių aliejaus.
  5. 5. Vėliau supilkite kiaušinių mišinį į keptuvę. Kai kiaušinių mišinys pradės stingti, bet vis dar bus drėgnas viršuje, paskirstysite pomidorų riekeles ir pabarstykite sūrį.
  6. 6. Po to uždenkite keptuvę ir kepkite dar 2-3 minutes, kol viršus bus beveik sustingęs, o sūris ištirpęs.
  7. 7. Tuo metu paruošiami Finn Crisp duoniukai – ant jų užtepamas humusas ir pabarstoma sezamų bei kanapių sėklomis.
  8. 8. Galiausiai išjunkite ugnį ir pabarstykite omletą likusiais petražolėmis ir tarkuotu sūriu.
  9. 9. Patiekite karštą su paruoštais Finn Crisp duoniukais.
Avokadų ir kiaušinių užkandis
(4)
Greitai pagaminamas omletas su daržovėmis ir kumpiu
(2)