Omletas su petražolėmis, pomidoru ir sūriu yra klasikinis, bet visada maloniai nustebinantis patiekalas pusryčiams ar lengviems pietums. Šis receptas sujungia švelnų kiaušinių skonį su aromatingomis petražolėmis, sultingais pomidorais ir dviejų rūšių sūriu – kreminiu Gouda ir ryškaus skonio Grana Padano. Šio patiekalo paruošimas užtrunka vos 25 minutes, tačiau rezultatas nustebins net išrankiausius skonio gurmanus.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite Gouda sūrio, galite jį pakeisti Čederio, Ementalis arba Edamo sūriu. Grana Padano galima pakeisti Parmezano sūriu arba Džiugo sūriu. Petražoles galima pakeisti krapais, rozmarinais arba baziliku, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų. Jei nemėgstate pomidorų, galite juos pakeisti paprika, cukinija arba grybais. Humusą galima pagaminti namuose arba pakeisti avokado užtepėle, varškės užtepėle ar net
rikotos sūriu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausiam rezultatui pasiekti, kiaušinius suplakite šaltus, tiesiai iš šaldytuvo – taip jūsų omletas bus puresnis. Sūrį geriausia tarkuoti tiesiai prieš gaminimą, kad išliktų šviežias ir pilnas aromato. Prieš dedant daržoves į omletą, jas galima trumpai apkepti, kad išeitų perteklinis skystis ir omletas nebūtų per drėgnas. Kepant omletą, naudokite vidutinę temperatūrą ir nelipnią keptuvę – taip išvengsite pridegimo ir užtikrinsite tolygų iškepimą.