Autorius apie receptą
Labai dažnai bendraudama su aplinkiniais pastebiu, kad ėriena (ir aviena) yra nepelnytai pamiršta mėsa. Retai kas sutinka su mano nuomone, kad tai yra savaitgalio pietų favoritas, nes jos visai nevalgo. Vieniems jos skonis nepriimtinas, kiti paprasčiausiai nežino ką su ja daryti. Tačiau man tai yra ta mėsa, kurią galiu serviruoti ir šeimos stalui, ir draugams, per jo gimtadienius.
Tad sekantį savaitgalį siūlau palepinti savo šeimą puikiu bei paprastu, ėrienos kepsniu su jogurtiniu padažu ir bulvių, morkų garnyru. Tie, kurie mėgsta ėrieną, tikrai žino, kad ją surasti būna sunku, dėl to rekomenduoju apsilankyti specializuotame mėsos turguje arba kreiptis į vietinį ūkininką.
Dažniausiai aš renkuosi priekinę koją, karką. Dažnai parduodama karka sveria apie 1.5 kilogramo, to pakanka 3-4 asmenims.
Didžiausias klausimas yra kepimo laikas. Kai kurie mėgsta valgyti mėsą su krauju, rausvą ar pilnai iškepusią. Tam, kad pasiektumėte norimą mėsos iškepimo lygį, vadovaukitės paprastomis laiko normomis per 0.5 kilogramo šviežios mėsos (su kaulu, be kaulo ar su įdaru):
- Mėsa su krauju – kepkite 16-22 minutes kiekvieną 0.5 kilogramo
- Mėsa su rausvomis sultimis ir rausva viduryje – kepkite 24-27 minutes kiekvieną 0.5 kilogramo
- Mėsa su skaidriomis sultimis arba pilnai iškepusi – kepkite 28-32 minutes kiekvieną 0.5 kilogramo
Atsiliepimai