garstyčios su sutrintais grūdeliais: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir be grūdelių)
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
juodieji pipirai: 3 žiupsnių
alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
citrina: 3 griežinėlių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet česnakus nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku. Viename indelyje sumaišykite petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis.
3. Tada ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Lašišą supjaustykite į 3-4 storus gabaliukus, sudėkite ant kepimo popieriaus, aptepkite padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždėkite po vieną citrinos griežinėlį bei kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Jeigu lašišos gabaliukai ploni, užtenka 12-13 minučių.
Atsakinėjama į Komentarą