Kai pradėjau pirkti lašišą ir marinuoti namie pati, pirkti sūdytos lašišos visai nebenoriu. Man ši daug skanesnė. Rekomenduoju pasigaminti tokią ir Jums, nustebsite kaip gardu.
Ingredientai
lašišos filė: 2 kilogramų
cukrus: 1 valgomojo šaukšto
druska: 3 valgomųjų šaukštų
citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
krapai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišą nuplaukite.
2. Krapus pasmulkinkite.
3. Tuomet lašišą pabarstykite druska, pipirais, cukrumi bei krapais.
4. Dėkite į šaldytuvą kelioms dienoms pasimarinuoti.
5. Kartas nuo karto vis lašišą pavartykite.
6. Galite mėgautis nuostabia lašiša, pvz. dėti ant sumuštinių ar į salotas arba kur tik norisi. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Dalė
Naudingas
(0)
Darau taip sūdytą lašišą jau daug metų, kodėl recepte marinuota, nesupratau..
Atsakyti
Dalė
Atsakyti