pomidorai: 70 gramų (geriau slyviniai ar vyšniniai, bet tinka ir paprasti)
švieži baziliko lapeliai: 10 gramų (iš bėdos tinka ir džiovintas)
rupi druska: žiupsnelio
pipirai
alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištieną ir perpjautus pomidoriukus dėkite į skardą (arba kitą kepimui skirtą indą), pabarstykite druska ir pipirais, apkaišykite česnakais ir bazilikais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi bei dėkite gerai valandai į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Uždengti nereikia. Aš pati pirmą kartą kepdama uždengiau su folija, bet to tikrai nereikėjo daryti ir antrą kartą gavosi daug skaniau, kai kepiau be jos. Jokio skysčio papildomai irgi nereikia pilti. Vištiena kepa bei tuo pačiu metu tarsi “marinuojasi” išsiskiriamose sultyse ir pasidaro daug “padažo”.
2. Kepkite maždaug 70-80 minučių (gali užtekti ir valandos), priklausomai nuo vištienos gabaliukų dydžio. Kepimo metu kelis kartus reikia pavartyti vištienos gabaliukus.
3. Skaniausia valgyti su trumpai orkaitėje pekepintomis daržovėmis ir/ar su šviežių daržovių salotomis. Skanaus!