Paprastas, minkštas, drėgnas ir greitas bananų pyragas

2024-01-08 Autorius oSkanu.lt

Paprastas, minkštas, drėgnas ir greitas bananų pyragas
Visai neseniai Jums pasakojau kaip pagaminti šiuos bananų pyragus ir Jūs juos labai išgyrėte:
- apverstas karamelizuotų bananų pyragas;
- apverstas bananų pyragas su riešutų sviestu;

O šį kartą minkštas bei drėgnas bananinis pyragas, greitai pagaminamas, ypatingai praverčia, kai reikia sunaudoti pernokusius bananus. Labai rekomenduoju pamėginti. Esu visiškai tikra, kad Jums patiks! 

Ingredientai

    • bananų: 3
    • miltų: kiek daugiau nei 3 stiklinių(1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • cukraus: dviejų trečdalių stiklinės
    • rudojo cukraus: dviejų trečdalių stiklinės
    • augalinio aliejaus: dviejų trečdalių stiklinės
    • vandens: 1 stiklinės
    • druskos: žiupsnelio
    • sodos: 2 arbatinių šaukštelių
    • vanilinio cukraus: 20 gramų
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio (galima pakeisti meduolių prieskoniais)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bananus sutrinkite šakutės pagalba.
  2. 2. Tada iš nurodytų ingredientų sumaišykite tešlą ir ją supilkite į riebalais pateptą kepimo formą.
  3. 3. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių (arba kol medinis pagaliukas ištrauktas, bus visiškai sausas).
  4. 4. Labai rekomenduoju skanauti dar karštą su vaniliniais ledais. Pasilepinkite!
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)