1. Pradžioje paruošiame kepimo formą - jos dugną išklojame su kepimo popieriumi, o šonus ištepame su sviestu.
2. Tuomet maišome trupintus sausainius su tirpintu sviestu, kol tešla taps šlapio smėlio konsistencijos bei išklojame ja kepimo formos dugną bei dalį šonų. Įdedame kepimo formą į šaldiklį maždaug 15 minučių.
3. Tada sudedame visus varškės įdaro ingredientus į virtuvės kombaino indą bei sumalame iki vientisos konsistencijos (be grūdelių). Pasistengiame nemalti ilgiau nei reikia, nes tešla pagaus oro bei vėliau kepdama gali labai iškilti, o ištraukus iš orkaitės - sukristi.
4. Po to įpilame tešlą į kepimo indą bei pašauname į iki 130 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 60-90 minučių arba kol šonai sustings, o viduriukas, pajudinus kepimo formą, judės kaip žele (sustingusi žele). Išimame pyragą iš orkaitės bei atvėsiname.
5. Įberiame želatiną į dubenėlį bei sumaišome su 1 valgomuoju šaukštu vandens. Paliekame išbrinkti. Uogienę truputį pakaitiname puode, kad ji būtų karšta bei sumaišome su želatina, kol ji pilnai ištirps. Paliekame truputį atvėsti. Paskirstome uogienę tolygiai ant pyrago viršaus bei pastatome pyragą keletai valandų į šaldytuvą. Skanaujame!