paukštienos nuoviras: 0,5-0,6 litro (arba sultinys)
konservuotos baltosios pupelės: 2 skardinės (po 400 gramų)
lauro lapeliai
šviežūs čiobreliai: 2-3 šakelės
aliejus: 2 šaukštai (kepimui)
petražolės: pluoštelis
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas nuskutame, nuplauname bei supjaustome mažais kubeliais.
2. Tuomet salierų kotus nuplauname bei supjaustome plonais griežinėliais. O svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome.
3. Tada didelėje keptuvėje storu dugnu įkaitiname aliejų, sudedame nuplautą bei nusausintą paukštieną. Kepame ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims skrusti. Suberiame morkas, svogūną bei salierus, pakepiname dar maždaug 5-7 minutes. Viską supilame į puodą.
4. Paskui užberiame ant mėsos ir daržovių čiobrelius, lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, supilkite sultinį, gerai pamaišome bei užviriname. Tada karštį sumažiname bei verdame dar maždaug 40 minučių, iki mėsytė bus minkšta.
5. Galiausiai sukratome į sriubą nukoštas pupeles, išmaišome, paverdame dar keletą minučių, ir mūsų sriubytė jau paruošta. Pagardiname ją petražolėmis. Mėgaujamės!