1. Iš pradžių dideliame dubenyje sumaišome actą, sojų padažą, rudąjį cukrų ir pipirus bei išmaišome, kol cukrus ištirps. Peiliu šiek tiek sutraiškome česnakų skilteles bei sudedame į marinatą. Mėsą susmulkiname vidutinio dydžio gabaliukais (maždaug 3 centimetrų) bei sudedame į marinatą. Gerai išmaišome. Marinuojame, įdėjusios į šaldytuvą, nuo kelių iki 24 valandų.
2. Po to sudedame mėsą, lauro lapelius bei supilame marinatą į prikaistuvį ir įpilame tiek vandens, kad apsemtų mėsą (maždaug 2,5 puodelio). Užverdame, nugraibome putas. Uždengiame bei verdame ant silpnos ugnies maždaug 90 minučių.
3. Tuomet nusunkiame mėsą į dubenį. Pasiliekame 0,5 puodelio šio sultinio. Sumaišome jį su vištienos sultiniu. Prikaistuvyje įkaitintame aliejuje (2 šaukštus) pakepame susmulkintą svogūną, kol suminkštės, paskui įmaišome miltus, dar maždaug 60 sekundžių maišydamos pakepame, supilame sultinį ir verdame, kol pavirs tirštu padažu (maždaug 25 minutes).
4. Tuo tarpu uždedame virti ryžius bei keptuvėje pakaitiname aliejų (2 šaukštus), pakepiname kiaulienos gabalėlius su česnakais, kol jie apskrus (ne ilgiau kaip 2-3 minutes) ir sudedame juos atgal į sultinį. Troškiname, sandariai uždariusios, ant mažos ugnies keletą minučių, bebaigiant troškinti, įberiame maltų juodųjų pipirų ir druskos, jei norisi, ir patiekiame nedelsdamos su ryžiais. Skanaujame!