Perlinių kruopų kotletai su morkomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, sotaus ir skanaus patiekalo. Šis receptas sujungia maistingąsias perlines kruopas su daržovių skoniais, sukurdamas sodrų ir subalansuotą vegetarišką patiekalą. Perlinės kruopos yra puikus baltymų, skaidulų ir mineralų šaltinis, o jų derinys su morkomis, salierais ir sūriu suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir tekstūrą. Šie kotletai yra universalūs – juos galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamu padažu ar kaip šoninį patiekalą prie sriubos ar salotų. Taip pat, tai puikus pasirinkimas turintiems laiko pasiruošti iš anksto, nes kruopas rekomenduojama mirkyti per naktį.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite perlinių kruopų, galite naudoti kitas kruopas, tokias kaip
grikius,
bolivines balandas (kvinoja) arba bulgurą. Saliero gumbą galima pakeisti pastarnoku arba bulve. Vietoje Mocarelos sūrio tinka naudoti
fermentinį sūrį,
fetą arba, jei ieškote veganiškos alternatyvos, galite naudoti
tofu arba sojos sūrį. Kario prieskonį galima pakeisti kuminu, paprikos milteliais arba tiesiog šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad kotletai nesuirtų kepant, masę galima palaikyti šaldytuve apie valandą prieš formuojant kotletus. Tai padės masę sustiprinti. Formuojant kotletus, rekomenduojama turėti dubenėlį su vandeniu, kad galėtumėte drėkinti rankas – taip masė nelips prie pirštų. Jei norite traškesnių kotletų, prieš dedant į orkaitę, galite juos apvolioti džiūvėsėliuose arba sezamo sėklose.