Perlinių kruopų kotletai su morkomis

2025-03-08 Autorius oSkanu.lt

Perlinių kruopų kotletai su morkomis
Perlinių kruopų kotletai su morkomis yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko, sotaus ir skanaus patiekalo. Šis receptas sujungia maistingąsias perlines kruopas su daržovių skoniais, sukurdamas sodrų ir subalansuotą vegetarišką patiekalą. Perlinės kruopos yra puikus baltymų, skaidulų ir mineralų šaltinis, o jų derinys su morkomis, salierais ir sūriu suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir tekstūrą. Šie kotletai yra universalūs – juos galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamu padažu ar kaip šoninį patiekalą prie sriubos ar salotų. Taip pat, tai puikus pasirinkimas turintiems laiko pasiruošti iš anksto, nes kruopas rekomenduojama mirkyti per naktį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei neturite perlinių kruopų, galite naudoti kitas kruopas, tokias kaip grikius, bolivines balandas (kvinoja) arba bulgurą. Saliero gumbą galima pakeisti pastarnoku arba bulve. Vietoje Mocarelos sūrio tinka naudoti fermentinį sūrį, fetą arba, jei ieškote veganiškos alternatyvos, galite naudoti tofu arba sojos sūrį. Kario prieskonį galima pakeisti kuminu, paprikos milteliais arba tiesiog šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad kotletai nesuirtų kepant, masę galima palaikyti šaldytuve apie valandą prieš formuojant kotletus. Tai padės masę sustiprinti. Formuojant kotletus, rekomenduojama turėti dubenėlį su vandeniu, kad galėtumėte drėkinti rankas – taip masė nelips prie pirštų. Jei norite traškesnių kotletų, prieš dedant į orkaitę, galite juos apvolioti džiūvėsėliuose arba sezamo sėklose. 

Ingredientai

    • Perlinių kruopų: 160 g 
    • Saliero gumbo: 1 vnt. (apie 200 g) 
    • Svogūno: 1 galvutė 
    • Morkos: 1 vnt. (apie 100 g) 
    • Česnako: 2 skiltelės 
    • Mocarelos sūrio: 100 g 
    • Kario: ½ arbatinio šaukštelio 
    • Druskos: pagal skonį 
    • Pipirų: pagal skonį 
    • Alyvuogių aliejaus arba ghee sviesto: 3 valgomi šaukštai (kotletų kepimui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Perlines kruopas užmirkykite vandenyje iš vakaro, kad jos išbrinktų ir taptų minkštesnės.
  2. 2. Sekančią dieną kruopas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, užpilkite šviežiu vandeniu, užvirinkite ir paliekate 10 minučių pastovėti. Po to vandenį nusunkite.
  3. 3. Nulupkite saliero gumbą ir supjaustykite jį 3x3 cm dydžio gabaliukais. Išvirkite salierą puode su vandeniu, kol jis suminkštės.
  4. 4. Sutarkuojate morką per burokinę trintuvę, svogūną supjaustote mažais kvadratėliais, o česnaką smulkiai sukapojate.
  5. 5. Keptuvėje apkepkite morkas, svogūnus ir česnaką. Jei naudojate nelipnią keptuvę, galima kepti sausai, bet jei reikia, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus arba ghee sviesto.
  6. 6. Mozarelos sūrį sutarkuosite per burokinę trintuvę arba naudokite jau paruoštus sūrio pabarstukus.
  7. 7. Kai kruopos ir daržovės atvės, sudėkite jas į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  8. 8. Į gautą masę suberkite prieskonius – kario miltelius, druską, pipirus bei įmaišykite tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite.
  9. 9. Kepimo skardą išklojate kepimo popieriumi ir lengvai apšlakstote aliejumi.
  10. 10. Drėgnais delnais formuojate kotletus ir dėliojate juos ant paruoštos skardos.
  11. 11. Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje iki gražaus apskrudimo – apie 10 minučių iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 10 minučių iš kitos pusės.
  12. 12. Iškepusius kotletus patiekite karštus su mėgstamu padažu arba šaltu jogurto padažu.
Perlinių kruopų kotletai su morkomis
Perlinių kruopų kotletai su morkomis
Minkštas cukinijų kugelis
(26)
Pupelės su voveraitėmis
(1)
Orkaitėje kepti žiedinių kopūstų kepsniukai (vegetariški)
(4)