Jau ne kartą sakiau, kad su šeima labai mėgstame perlines kruopas. Iš visų kruopų jos garantuotai yra pačios mėgstamiausios. Jau anksčiau rodžiau kaip pagaminti perlinių kruopų kotletus su varške ir džiūvėsėliais, taip pat perlinių kruopų kotletus su varške ir manais. Abu tuos receptus Jūs labai išgyrėte. Tad nusprendžiau parodyti dar vieną labai gerą variantą, kuriam nereiks nei džiūvėsėlių, nei manų kruopų, o panaudosime morkas. Dar skaniau ir dar sveikiau. Rekomenduoju!
Ingredientai
perlinės kruopos: ~150 gramų
morkos: 1 (virtos)
svogūnai: 1 (supjaustytas kubeliais ir apkepintas keptuvėje)
mėgstami prieskoniai
mėgstami žalumynai (naudojau krapus ir petražoles)
druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių puode perlines kruopas išvirkite bei sutrinkite trintuvu kartu su virtomis morkomis.
2. Tada dėkite pakepintą svogūną, mėgstamus prieskonius, pasirinktus žalumynus, druską bei gerai išminkykite.
3. Tuomet formuokite norimo dydžio kotletus (man mažesni - skanesni) bei kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
dalia
Atsakyti
Ana
Atsakyti
Alina
Atsakyti
Virga
Atsakyti