Naminis pesto padažas

2017-10-17 Autorius oSkanu.lt

Naminis pesto padažas

Ingredientai

    • bazilikas: ~5 saujos
    • pinijų arba anakardžio riešutai: 50 gramų
    • jūros druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • įvairių pipirų mišinys: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • ypač tyras alyvuogių aliejus: 6-7 šaukštų
    • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 50 gramų
    • česnakai: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje bazilikus, česnaką bei riešutus sudedame į maisto smulkintuvą bei sutriname.
  2. 2. Tada įpilame pusę kiekio alyvuogių aliejaus bei dar kartą įjungiame maisto smulkintuvą.
  3. 3. Tuomet pagardiname su druska bei pipirais, supilame likusį aliejų bei smulkiname, kol masė taps vientisa.
  4. 4. Po to beriame kietojo sūrio tarkius, viską gerai išmaišome.
  5. 5. Paruoštą pesto padažą supilame į švarų indą, ant viršaus užpilame truputį alyvuogių aliejaus.
  6. 6. Šį padažą galime laikyti šaldytuve net iki 3 mėnesių. Skanaus!

Remigija

Labai gerai pavykstantis receptas. Visiems rekomenduoju pasigaminti!
Atsakyti
Naminis pesto padažas
Naminis barbeque - barbekiu padažas | Receptas
(3)
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)
Ravioli padažas iš sviesto
(3)
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)