Pievagrybių padažas su grietine

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Pievagrybių padažas su grietine
Toks pievagrybių padažas, pagamintas su grietine, kuo idealiausiai tinka prie pačių įvairiausių patiekalų - mėsos (kepsnių ar kotletų), žuvies arba makaronų. Taip pat galima patiekti prie keptų bulvių. Esu visiškai tikra, kad labai gerai pavyktų gaminant ir iš kitokių pamėgtų grybų. Tad pamėginkite! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors receptas naudoja pievagrybius, šį padažą galima gaminti ir su kitomis grybų rūšimis, kas suteiks skirtingą skonio profilį. 
  • Vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites, baravykus, šitakius ar net rudmėses - visos šios alternatyvos suteiks padažui savitą charakterį ir skonį. Jei neturite šviežių grybų, galite naudoti džiovintus - tiesiog prieš gamindami pamirkykite juos šiltame vandenyje apie 20-30 minučių. 
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite lengvesnio ar, priešingai, tirštesnio padažo. 
  • Sultinį galite rinktis pagal patiekalą, prie kurio patieksite padažą - vištienos, daržovių ar jautienos. 
  • Vietoje svogūnų laiškų galima naudoti smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną arba šalotinį svogūną, o krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku ar čiobreliais, priklausomai nuo to, kokį skonį norite išgauti. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama
Ad Placeholder

  • Gaminant šį padažą, svarbu nepervirti grybų, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir nepasidarytų guminiai. Geriausia juos trumpai apkepti aukštoje temperatūroje, kad išgautumėte maksimalų skonį. 
  • Kad padažas būtų vientisas ir be gumuliukų, miltus pirma sumaišykite su šaltu sultiniu, o tada pilkite į keptuvę. Galite naudoti ir kukurūzų krakmolą vietoje miltų, jei norite, kad padažas būtų skaidresnis ir blizgesnis. 
  • Jei padažas gaunasi per tirštas, drąsiai įpilkite daugiau sultinio ar truputį grietinėlės; jei per skystas - dar šiek tiek pakaitinkite, kad išgaruotų perteklinis skystis. 
  • Norint išgauti ypatingą skonį, prieš dedant pievagrybius, keptuvėje galite apkepinti smulkiai supjaustytą česnaką ar šalotinį svogūną. 

Ingredientai

    • pievagrybių: 150 gramų
    • svogūnų laiškų: 80 gramų
    • sultinio: pagal skonį
    • grietinės: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 2 valgomųjų šaukštų
    • krapų
    • mėgstamų prieskonių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite pievagrybius. Galima pjaustyti tiek stambiau, tiek mažais kubeliais, priklausomai kokius juos mėgstate jau paruoštame padaže.
  2. 2. Tada į keptuvę sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite.
  3. 3. Suberkite supjaustytus pievagrybius ir lengvai apkepkite.
  4. 4. Tada įdėkite miltų ir dar šiek tiek pakepkite.
  5. 5. Supilkite sultinį. Dėkite grietinę, svogūnų laiškus ir pabarstykite krapų. Dar kelias minutes pakaitinkite.
  6. 6. Pabarstykite norimais prieskoniais pagal savo skonį ir permaišykite.
  7. 7. Patiekite ir skanaukite!

Irena

Naudingas
(0)
Vienas skaniausių padažų, kuriuos esu ragavusi. :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Greitas avokado padažas prie žuvies
(2)