Toks pievagrybių padažas, pagamintas su grietine, kuo idealiausiai tinka prie pačių įvairiausių patiekalų - mėsos (kepsnių ar kotletų), žuvies arba makaronų. Taip pat galima patiekti prie keptų bulvių. Esu visiškai tikra, kad labai gerai pavyktų gaminant ir iš kitokių pamėgtų grybų. Tad pamėginkite! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors receptas naudoja pievagrybius, šį padažą galima gaminti ir su kitomis grybų rūšimis, kas suteiks skirtingą skonio profilį.
- Vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites, baravykus, šitakius ar net rudmėses - visos šios alternatyvos suteiks padažui savitą charakterį ir skonį. Jei neturite šviežių grybų, galite naudoti džiovintus - tiesiog prieš gamindami pamirkykite juos šiltame vandenyje apie 20-30 minučių.
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite lengvesnio ar, priešingai, tirštesnio padažo.
- Sultinį galite rinktis pagal patiekalą, prie kurio patieksite padažą - vištienos, daržovių ar jautienos.
- Vietoje svogūnų laiškų galima naudoti smulkiai supjaustytą raudonąjį svogūną arba šalotinį svogūną, o krapus galima pakeisti petražolėmis, baziliku ar čiobreliais, priklausomai nuo to, kokį skonį norite išgauti.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Reklama
- Gaminant šį padažą, svarbu nepervirti grybų, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir nepasidarytų guminiai. Geriausia juos trumpai apkepti aukštoje temperatūroje, kad išgautumėte maksimalų skonį.
- Kad padažas būtų vientisas ir be gumuliukų, miltus pirma sumaišykite su šaltu sultiniu, o tada pilkite į keptuvę. Galite naudoti ir kukurūzų krakmolą vietoje miltų, jei norite, kad padažas būtų skaidresnis ir blizgesnis.
- Jei padažas gaunasi per tirštas, drąsiai įpilkite daugiau sultinio ar truputį grietinėlės; jei per skystas - dar šiek tiek pakaitinkite, kad išgaruotų perteklinis skystis.
- Norint išgauti ypatingą skonį, prieš dedant pievagrybius, keptuvėje galite apkepinti smulkiai supjaustytą česnaką ar šalotinį svogūną.
Irena
Atsakyti