Pina Colada keksas - purus, drėgnas, sultingas, staigiai dingo nuo lėkštės ir sulaukė absoliučiai visų valgytojų pagyrų

2019-02-01 Autorius oSkanu.lt

Pina Colada keksas - purus, drėgnas, sultingas, staigiai dingo nuo lėkštės ir sulaukė absoliučiai visų valgytojų pagyrų

Ingredientai

    • cukrus: 0,5 puodelio (1 puodelis - 240 ml.)
    • sviestas: 0,25 puodelio (arba margarinas)
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 1 puodelio
    • romo ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (naudojau tikrą romą)
    • miltai: 1,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti ananasai: 1 skardinės - ~420 gramų (nuvarvinti bei susmulkinti)
    • kokoso drožlės: 0,5 puodelio (galima ir nedėti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros. Pasiruošiame kekso formą (arba 12 keksiukų formelių - puikūs keksiukai gaunasi iš šios tešlos).
  2. 2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę bei romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską. Atsargiai įmaišome į grietinės masę. Įmaišome ananasus bei kokosus.
  3. 3. Tada sudedame tešlą į paruoštą formą (arba keksiukų formeles). Keksiukus kepame 20-25 minutes, keksą maždaug 40-45 minutes. Lepinamės!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)
Sviestinis citrinų keksas
(1)
Cukinijų keksas su varškės sūriu
(1)
Meduolinis moliūgo keksas
(1)