Pipirinės česnakinės krevetės keptos keptuvėje

Ingredientai

    • šaldytos krevetės: 500 gramų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai grūsti pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • brendis: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje ati­tir­pi­nkite kre­ve­tes šal­tame van­de­nyje. Nusau­si­nkite jas.
  2. 2. Tuomet visus liku­sius ingri­di­en­tus: smul­kintą čes­naką, druską, pipi­rus, sul­tis, aliejų bei brendį supi­lkite į dube­nėlį bei gerai išmaišykite.
  3. 3. Tada sudėkite nusau­sin­tas kre­ve­tes į mai­šelį, užpi­lkite mari­natu bei lai­kykite bent valandą arba per naktį šaldytuve.
  4. 4. Į įkai­tintą kep­tuvę pilkite aly­vuo­gių alie­jaus bei suver­skite visą mai­še­lio turinį. Kepkite mai­šy­dami maždaug 4–5 minu­tes, kol kre­ve­tės iškeps, o iš liku­sio mari­nato pasi­da­rys padažiukas. Skanaukite!

Atsiliepimai

Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)
Risotto su jūros gėrybėmis
(1)
Aštrios krevetės su salotomis
(1)
Tacos su Bang Bang krevetėmis ir skaniu padažu
(1)
Vištienos ir krevečių apkepėlė su daržovėmis
(4)
Aštuonkojis galicijietiškai arba pulpo a la gallega
(2)