Keptos česnakinės krevetės svieste

Autorius apie receptą

Man pačiai tai yra pats gardžiausias būdas iškepti krevetes. Tai toks bazinis receptas, tinkantis visiems atvejams. Aš perku krevetes su galvomis, prisikepu jų ir po to tiesiog laikau šaldytuve sandariame indelyje, ir mėgaujuosi kiekvieną dieną, kol visas sunaudoju... Jomis galite skaninti salotas, trintas sriubas arba tiesiog - valgyti karštas su šviežiu prancūzišku batonu

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rapsų arba saulėgrąžų aliejų, nors alyvuogių aliejus suteikia ypatingą Viduržemio jūros virtuvės prieskonį.
  • Jei neturite šviežių česnakų, galite naudoti česnakų miltelius, tačiau tuomet reikėtų sumažinti kiekį iki 1 arbatinio šaukštelio.
  • Vietoje juodųjų pipirų galima naudoti baltus pipirus, kurie turi švelnesnį skonį.
  • Čili pipirus galima pakeisti paprika arba kajeno pipirais, priklausomai nuo to, kokio aštrumo pageidaujate.
  • Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti džiovintas, bet jų kiekį sumažinkite tris kartus.
  • Vietoje krapų galima naudoti kalendrą arba baziliką, kurie suteiks patiekalui kitokį, bet taip pat malonų aromatą.
  • Jei nenaudojate alkoholinių gėrimų, galite praleisti baltojo vyno dalį, tačiau jis suteikia patiekalui papildomo skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Krevetes visada nupirkite šviežias arba kokybiškai užšaldytas, nes nuo to priklauso galutinis patiekalo skonis.
  • Prieš gamindami įsitikinkite, kad krevetės yra visiškai atitirpusios, jei naudojate šaldytas.
  • Krevečių nereikėtų per ilgai kepti, nes jos gali tapti gumine tekstūra – pakanka 2-3 minučių kiekvienai pusei.
  • Česnaką kepkite ant nedidelės ugnies, kad neprisviltų ir netaptų kartus.
  • Druską dėkite tik baigiant gaminti patiekalą, nes anksčiau įdėta ji gali ištraukti drėgmę iš krevečių.
  • Patiekalo skonis bus dar geresnis, jei prieš pat patiekimą užlašinsite šviežių citrinų sulčių.
  • Jei mėgstate aštresnius patiekalus, galite padidinti čili pipirų kiekį arba pridėti šviežių raudonųjų pipirų.
  • Sviestą geriausiai pridėti pačioje kepimo pabaigoje, kad neperdegtų ir išsaugotų savo skonį.

Ingredientai

    • krevečių su galvomis: 300 gramų
    • česnako: 3 skiltelių
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • čili pipirų (jei mėgstate)
    • šviežių petražolių
    • krapų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes nuplaukite, nuplėškite galvas.
  2. 2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus bei jame apkepkite pasmulkintus česnakus (nelabai smulkiai).
  3. 3. Kai tik česnakai paskleis aromatą bei gražiai pagels (ne paruduos), išimkite juos iš keptuvės bei atidėkite.
  4. 4. Tada suberkite krevetes, pagardinkite druska, pipirais, čili bei kepkite vis pamaišydamos.
  5. 5. Prieš bebaigiant kepti įdėkite gabaliuką sviesto, sudėkite atgal česnakus, dar minutėlę pakepinkite bei užberkite kapotų žolelių.
  6. 6. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Danuta Sobianina

Labai mėgstu krevetės, jūrų gėrybės, ačiū už receptą
Atsakyti

Jolit

Skaniai atrodo, pagaminti norėčiau
Atsakyti

Jadvyga

Man taip norisi krevečių, bet vis kažkaip nedrąsu, trūksta žinių, bet teks bandyti... Ačiū už patarimus
Atsakyti

Dalė

Dažnai gaminu, bet tiesiog pakepu svieste, įdedu skiltelę česnako, kurią paskui išmetu, truputį apšlaksau citrinos sultimis, druskos nededu, nes nuo krevečių sūrumo užtenka.svarbu neperkepti tik kol pakeičia spalvą.
Atsakyti

Nijolė

labai ačiū už puikų receptą

Jolita Sarkauskiene

O kiek minučių kepti? atšildytas nereikia nuvirti? po to į keptuvę

Alvydas

dar prie sio recepto baigiant kepti reikia truputelio soju padazo ,tik nepadauginti
Atsakyti

Inga

Imbiero šiek tiek😉

aldona

na nekantrauju išmėginti šį receptą
Atsakyti

Gerda

Nerealiai skanu, niam niam 😋
Atsakyti

jonas

Aš dar įspaudžiu citriną
Atsakyti

Romas

Pirmas kartas 🥰 nuuuostabiai
Atsakyti
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Sushi (kitaip)
(1)
Keptos krevetės su baltu vynu, česnaku ir grietinėle, patiektos su mango salsa
(1)
Ispaniška paelija - paelja iš Maljorkos su vištiena, krevetėmis ir midijomis
(1)