Autorius apie receptą
Man pačiai tai yra pats gardžiausias būdas iškepti krevetes. Tai toks bazinis receptas, tinkantis visiems atvejams. Aš perku krevetes su galvomis, prisikepu jų ir po to tiesiog laikau šaldytuve sandariame indelyje, ir mėgaujuosi kiekvieną dieną, kol visas sunaudoju... Jomis galite skaninti salotas,
trintas sriubas arba tiesiog - valgyti karštas su šviežiu
prancūzišku batonu.
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti rapsų arba saulėgrąžų aliejų, nors alyvuogių aliejus suteikia ypatingą Viduržemio jūros virtuvės prieskonį.
- Jei neturite šviežių česnakų, galite naudoti česnakų miltelius, tačiau tuomet reikėtų sumažinti kiekį iki 1 arbatinio šaukštelio.
- Vietoje juodųjų pipirų galima naudoti baltus pipirus, kurie turi švelnesnį skonį.
- Čili pipirus galima pakeisti paprika arba kajeno pipirais, priklausomai nuo to, kokio aštrumo pageidaujate.
- Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti džiovintas, bet jų kiekį sumažinkite tris kartus.
- Vietoje krapų galima naudoti kalendrą arba baziliką, kurie suteiks patiekalui kitokį, bet taip pat malonų aromatą.
- Jei nenaudojate alkoholinių gėrimų, galite praleisti baltojo vyno dalį, tačiau jis suteikia patiekalui papildomo skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Krevetes visada nupirkite šviežias arba kokybiškai užšaldytas, nes nuo to priklauso galutinis patiekalo skonis.
- Prieš gamindami įsitikinkite, kad krevetės yra visiškai atitirpusios, jei naudojate šaldytas.
- Krevečių nereikėtų per ilgai kepti, nes jos gali tapti gumine tekstūra – pakanka 2-3 minučių kiekvienai pusei.
- Česnaką kepkite ant nedidelės ugnies, kad neprisviltų ir netaptų kartus.
- Druską dėkite tik baigiant gaminti patiekalą, nes anksčiau įdėta ji gali ištraukti drėgmę iš krevečių.
- Patiekalo skonis bus dar geresnis, jei prieš pat patiekimą užlašinsite šviežių citrinų sulčių.
- Jei mėgstate aštresnius patiekalus, galite padidinti čili pipirų kiekį arba pridėti šviežių raudonųjų pipirų.
- Sviestą geriausiai pridėti pačioje kepimo pabaigoje, kad neperdegtų ir išsaugotų savo skonį.
Atsiliepimai
Danuta Sobianina
Atsakyti
Jolit
Atsakyti
Jadvyga
Atsakyti
Dalė
Atsakyti
Nijolė
Jolita Sarkauskiene
Alvydas
Atsakyti
Inga
aldona
Atsakyti
Gerda
Atsakyti
jonas
Atsakyti
Anton
Atsakyti
Romas
Atsakyti